Agent frigorific natural R-290

Agent frigorific natural R-290

Agenții frigorifici utilizați în prezent, precum HFC-urile (R-134a și R-404A) au un potențial de încălzire globală (GWP) foarte mare, care este dăunător mediului. Potențialul de încălzire globală (GWP) este valoarea relativă care cuantifică capacitatea unui gaz de a provoca încălzirea globală sau efect de seră în atmosferă. Hidrocarbura R-290 face parte din grupul de agenți frigorifici naturali și are un potențial de epuizare a stratului de ozon (ODP) zero și un potențial de încălzire globală (GWP) nesemnificativ în comparație cu agenții frigorifici menționați mai sus.

Eficienţă
Hidrocarburile precum R-290 au proprietăți termodinamice excelente; în acest sens, sunt la fel de bune ca și agenții frigorifici HFC sau HCFC (sau mai buni) în majoritatea aplicațiilor.

Reglementări privind gazele fluorate
Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce impactul asupra mediului al gazelor fluorurate printr-o serie de reglementări. Prima reglementare privind gazele fluorate, CE 842/2006, s-a concentrat pe reducerea emisiilor, în principal evitarea scurgerilor din sistem și recuperarea la sfârșitul vieții și distrugerea responsabilă a gazelor.

UE a publicat în 2014 o actualizare a Regulamentului CE 517/2014. Acest regulament înlocuiește 842/2006 și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Modificările au inclus:

Limitări privind utilizarea gazelor cu potențial de încălzire globală (PCA) mai mare, cum ar fi R-404A, în echipamentele frigorifice și existente din 2020.

F-Gas clasifică hidrofluorocarburile în funcție de încălzirea globală. Potenţial, atunci pentru fiecare aplicaţie există limite diferite şi date de interzicere diferite. Aceste date vor fi reflectate în următorul tabel:

Te invitam sa descoperi mai jos gama completa de echipamente frigorifice comercializata de societatea noastra :

Arata tot din catagoria:Echipamente frigorifice


Comentarii