Eficienta energetica in bucatariile profesionale

Eficienta energetica in bucatariile profesionale

Asa cum este definita in Directiva 2012/27/UE a Parlamentului si Consiliului Uniunii Europene, eficienta energetica reprezinta un “raport dintre rezultatul constand in performanta, servicii, bunuri sau energie si energia folosita in acest scop.”

In ultimul timp folosirea echipamentelor eficiente energetic sunt un criteriu de baza si in acordarea de Fonduri Europene .

Echipamentele frigorifice trebuie sa foloseasca agentul frigorific R-290 iar producatorii de echipamente trebuie sa fie certificati ISO 14001

Reducând consumul total de energie în restaurantul tău nu reduci doar costul cu utilităţile , protejezi de asemenea mediul înconjurător. Mulţi profesionişti din industria ospitalitatii au adoptat metode de economisire a energiei în ultimele decenii şi au redus drastic folosirea energiei şi cheltuielile . În această postare , veţi găsi câteva sugestii pentru economisirea energiei care vă vor ajuta să reduceţi consumul de apă şi electricitate .

Poate fi mai uşor decât crezi să reduci consumul de energie în bucătăria ta cu metodele noastre de economisire a energiei !

Iată cele mai bune sfaturi pentru economisirea energiei în afacerea ta .

Foloseşte echipament cu consum redus de energie.

Echipamentul contribuie mult la consumul de energie din restaurantul tău . Mulţi producători oferă echipament ce foloseşte o fracţiune din energia celorlalte modele ale lor , şi trecând la aceste modele afacerea ta ar putea economisi mii de euro pe an .

Daca vorbim de echipamentele frigorifice agenții frigorifici utilizați în prezent, precum HFC-urile (R-134a și R-404A) au un potențial de încălzire globală (GWP) foarte mare, foarte dăunător mediului. Potențialul de încălzire globală (GWP) este valoarea relativă care cuantifică capacitatea unui gaz de a provoca încălzirea globală sau efect de seră în atmosferă. Hidrocarbura R-290 face parte din grupul de agenți frigorifici naturali și are un potențial de epuizare a ozonului (ODP) zero și un potențial de încălzire globală (GWP) nesemnificativ în comparație cu agenții frigorifici menționați mai sus.Totodata R-290 si iluminarea LED transforma frigidererele profesionale , clasice in unele economice (Clasa A).

Dulap frigorific din inox(Express), 700 litri, Clasa A

Friteuze de înaltă eficienţă – Facand un upgrade la friteuza ta cu un model efficient energetic nu vei economisi doar banii tăi pe utilităţi , vei economisi de asemenea uleiul pentru prăjit .

Modelele mai noi de friteuze cu mai puţine arderi , prelungesc durata de folosire a uleiului tău .

De asemenea reţine că filtrul nostru de ulei îi va putea prelungi viaţa .

Aparat profesional pentru filtrarea uleiului uzat

Friteuza electrica, dubla 17+17 L , cu comanda electronica

Friteuza electrica, dubla 17+17 L , cu comanda electronica

Maşini de spălat vase eficiente energetic  –

Folosind o maşină de spălat vase certificată pentru economisirea energiei (cu recuperare de caldura ), poati economisi în medie pana la 1.500 euro pe an în comparaţie cu un model standard .

Masina de spalat vase cu capota , cu recuperare de caldura

Întreţine corespunzător echipamentul
Dacă nu păstrezi echipamentul curat şi nu îl repari cu regularitate , poate vei lucra mai greu decât necesar . Există câteva sarcini simple , preventive pe care le poţi face singur pentru a mări economisirea energiei şi prelungi viaţa echipamentului tău .
De exemplu , serpentinele condensatorului unităţilor frigorifice , în timp devin înfundate cu praf , ceea ce izolează serpentinele şi le împiedică să elimine căldură . Rezultatul este că unitatea ta frigorifică trebuie să lucreze mai mult să atingă temperaturile de păstrare în siguranţă a alimentelor . Trebuie să păstrezi serpentinele curate pentru a menţine eficienţa energiei unităţii de răcire . Foloseşte sisteme de de filtrare a apei pentru a împiedica depunerile de calciu şi minerale pe orice echipament conectat la o linie de apă . Prin înlocuirea filtrelor de apă la timpul potrivit , asiguri ca acumularea de var să nu înfunde componentele interne ale echipamentului tău şi astfel să fie afectată eficienţa sa .

Redu consumul de apă
Restaurantele au nevoie de mari cantităţi de apă pentru a-şi menţine funcţionarea . Din fericire , există câteva modalităţi simple de a reduce folosirea apei în restaurantul tău şi de a reduce factura la apă .
Foloseşte supape de pulverizare cu debit redus . Acestea sunt uşor de înlocuit şi ţină apă decât sistemele de supape de pulverizare mai vechi .
Repară robinetele defecte . În timp , picăturile de la un robinet care curge se acumulează .În loc să pierzi apă şi bani , repară robinetele cu componente noi .

Utilizează un iluminat eficient din punct de vedere energetic
Prin schimbarea becurilor incandescente cu un iluminat efficient din punct de vedere energetic ,poţi reduce mult costurile cu energia electrică de iluminat . Tu nu vei economisi doar cu costurile la utilităţi , dar vei şi ajuta mediul înconjurător prin conservarea energiei şi reducerea emisiilor de gaze de seră.
Becuri cu LED – Becurile cu LED folosesc mai puţină electricitate şi durează cu până de 10 ori mai mult decât un bec standard incandescent .
Becuri CFL – Nu sunt aşa de eficiente ca cele cu LED , dar totuşi sunt de 4 ori mai eficiente decât becurile standard incandescente . Ele produc mai multă lumină decât LED-urile , aşa că ele funcţionează bine pentru iluminarea suprafeţelor mari ale restaurantului tău .

Hote – Foloseşte hote peste maşinile de spălat vase şi echipamentul cu abur pentru a ajuta la îndepărtarea aerului fierbinte din bucătăria ta .

Reduce costurile cu pana la 40 %. Extractie imbunatatita datorita efectului inductiv

Introducerea unui volum de aer prin prizele laterale pentru a compensa aerul extras

si pentru a impiedica raspandirea aerului cald sau a mirosurilor in bucatarie.

Hota de perete cu inductie si compensare

Designul bucătăriei mai eficient
Designul bucătăriei tale poate afecta direct eficienţa echipamentului tău . Există câteva reguli de bază pe care să nu le uiţi pentru a asigura că aparatele tale funcţionează la performanţă maximă .

Camera cu ventilatie  – Echipamentele frigorifice au nevoie de o cameră să respire şi să elimine aerul fierbinte ca parte a procesului de răcire . Fără spaţiu adecvat de ventilaţie în jurul echipamentului , se foloseşte mai multă energie pentru răcire .

Echipament separat de încălzire şi răcire – Dacă aşezi cuptorul lângă aparatul de gheaţă , aerul ambiental va fi mai cald şi aparatul de gheaţă nu va funcţiona eficient .

În final , împărtăşeşte aceste protocoale de economisire a energiei cu personalul tău astfel încât să fie şi ei conştienţi şi implicaţi în process . Postează atenţionări pe chiuvetă , lângă întrerupătoarele de lumină şi oriunde în bucătărie , care să-i ajute pe angajaţi să urmeze protocoalele .

Prin folosirea acestor sugestii , vei începe să vezi beneficii ale devenirii ecologice care îţi vor ajuta restaurantul să reducă pierderile şi să economiseşti bani . Clienţii conştienţi de mediul înconjurător vor aprecia dedicarea ta pentru conservarea energiei , şi mediul o va face de asemenea !


Taguri:

Comentarii