Gaz refrigerant R-290

Gaz refrigerant R-290

Gazul refrigerant R-290, cunoscut și sub numele de propan, este un agent refrigerant natural care a câștigat popularitate în ultimii ani ca alternativă mai ecologică și eficientă energetic la gazele refrigerante tradiționale, cum ar fi R-134a sau R-404a. Iată câteva dintre beneficiile utilizării gazului refrigerant R-290:


Eficientă energetică: R-290 are un potențial de încălzire globală (GWP) foarte scăzut, ceea ce înseamnă că are un impact minim asupra mediului înconjurător. În plus, R-290 este un agent refrigerant cu o capacitate mare de răcire și un coeficient de performanță ridicat, ceea ce înseamnă că poate reduce consumul de energie și costurile de exploatare.


Siguranță: Deși propanul este un gaz inflamabil, este considerat sigur pentru utilizarea în aplicații de refrigerare și aer condiționat, atât timp cât sunt luate măsuri adecvate de siguranță în timpul instalării și întreținerii. De asemenea, R-290 are o densitate mai mare decât aerul, ceea ce înseamnă că se dispersează mai greu și poate fi detectat mai ușor în cazul unor scurgeri.


Compatibilitate: R-290 este compatibil cu o gamă largă de echipamente de refrigerare și aer condiționat, ceea ce înseamnă că poate fi folosit ca înlocuitor pentru gazele refrigerante tradiționale, fără a fi necesare modificări majore ale sistemelor.


Conformitatea cu reglementările: În contextul schimbărilor climatice, există presiune crescută asupra companiilor pentru a adopta tehnologii mai ecologice și mai eficiente din punct de vedere energetic. Utilizarea gazului refrigerant R-290 este conformă cu reglementările actuale și viitoare privind emisiile de gaze cu efect de seră și poate ajuta companiile să își îndeplinească obiectivele de sustenabilitate.


Toate aceste beneficii fac din gazul refrigerant R-290 o opțiune atractivă pentru companiile care doresc să își reducă amprenta de carbon și să își optimizeze costurile energetice.

Frigorifice premium- Samaref Italia

Comentarii