Cum să îți deschizi o pizzerie cu livrare la domiciliu

Cum să îți deschizi o pizzerie cu livrare la domiciliu


În România, piața serviciilor de alimentație este în creștere în ultimii ani. Serviciile de livrare la domiciliu / sediu, în special în cazul pizzeriilor sau restaurantelor care livrează pizza, au luat o amploare deosebită în ultima perioadă, mai ales în marile orașe. Avantajele unui sistem care oferă livrare la domiciliu se referă la asigurarea unui volum de vânzări relativ constant, deoarece astfel consumatorul nu se mai izbește de restricții cum ar fi comoditatea, programul de lucru sau alte evenimente neprevăzute care impiedică deplasare.


Diferența dintre multitudinea de firme care prestează acest serviciu constă în:

  • prețurile practicate
  • timpul de livrare
  • gama și calitatea produselor oferite


Serviciile de livrare pizza la domiciliu au două mari grupe de clienți "tradiționali": personalul firmelor, care comandă produsul în pauza de masă din timpul prânzului și consumatorii "casnici", care lansează comenzile de acasă, cu precădere seara. Așadar se recomandă un program flexibil, care să acopere toate intervalele orare cu cerere ridicată.


Împreună cu specialiștii de la Pizza Group, Robot Coupe și Amitek am definit o unitate cu livrare la domiciliu. Investiția într-o astfel de pizzarie nu necesită alocarea unei sume foarte mari de bani, chiar dacă se bazează pe folosirea utilajelor de cea mai bună calitate!


1. Cuptor pizza(ENTRY MAX) 4+4 pizze de 34cm


Este un cuptor electric profesional cu două camere, ideal pentru pizzerii, capabil să coacă simultan 8 pizze cu diametrul de 34 cm. Cu o temperatură maximă de 450°C și izolație eficientă, acesta asigură coacerea rapidă și uniformă a pizzei, economisind energie datorită retenției îndelungate a căldurii. Este construit din oțel inoxidabil, iar elementele de încălzire și temperatura pot fi controlate separat pentru flexibilitate. Dacă dorești mai multe detalii sau să-l achiziționezi, poți accesa produsul!



2. Suport pentru cuptor 


Acesta optimizează spațiul de lucru în bucătăriile profesionale, oferind o bază rezistentă și practică pentru utilizarea cuptorului, fiind perfect adaptat nevoilor din sectorul HoReCa.


3. Hotă

Hota de perete Snack cu motor, dimensiuni 1800x900x450 mm, este un echipament profesional pentru bucătării din sectorul HoReCa. Fabricată din inox de calitate AISI 304, aceasta oferă un debit de aer de până la 2040 m³/h și este prevăzută cu 4 filtre labirint care asigură filtrarea eficientă a grăsimilor. Include motor integrat, iluminare cu neoane și un robinet pentru scurgerea grăsimii, fiind ideală pentru restaurante, pizzerii sau alte spații cu flux intens



4. Feliator de ingrediente pentru pizza

Acest aparat permite felierea și răzuirea rapidă și uniformă a legumelor, optimizând timpul de pregătire. Include trei discuri pentru feliere (2 mm și 4 mm) și răzuire (7 mm) și dispune de un motor asincron robust de 550W, cu o viteză constantă de 375 rpm. Designul ergonomic și sistemele de siguranță integrate îl fac simplu de utilizat și ușor de curățat, contribuind la o operare eficientă și sigură în orice bucătărie profesională

5. Malaxor 

Malaxorul cu spirală, cu capacitate de 22 litri și două viteze, este un echipament profesional ideal pentru prepararea aluatului de pizza. Este echipat cu o cuvă și un cap fix realizate din inox, oferind o capacitate maximă de procesare de 18 kg de aluat pe ciclu și un randament de 54-56 kg/h.


6. Masă pizza cu blat granit 

Masa este un echipament esențial pentru pizzerii, ideală pentru pregătirea aluatului și păstrarea ingredientelor la temperaturi optime. Are un blat de lucru din granit rezistent, o capacitate frigorifică generoasă (până la 580 litri) și funcții de răcire eficientă între -2°C și +8°C. Designul său din oțel inoxidabil și controlul digital al temperaturii asigură performanță și durabilitate în utilizare



  • Bineînțeles la toate acestea mai aveți nevoie de câteva accesorii, cum ar fi o paletă pentru introdus pizza în cuptor, o paletă pentru scos pizza din cuptor, perie pentru cuptor.


În continuare specialiștii noștri vă vor da câteva sfaturi în legatură cu materia primă și modul de preparare al blatului.



Rețetă de pizza pentru restaurant:


Ingrediente aluat
Făină: 1 kg de făină specială pentru pizza.
Apă: 470 - 500 ml. Pentru stabilirea cantității de apă necesară, este important nivelul de saturație a făinii, respectiv cantitatea de apă absorbită.
Drojdie: poate fi uscată sau prospătă, cantitatea necesară fiind de 8 g de drojdie uscată.
Zahăr: 10 g. Scopul folosirii zahărui este acela de a da blatului culoarea brumărie când este scos din cuptor și de a ajuta coca să crească.
Ulei de măsline: 30-50 ml la kilogram.
Sare: 25 g la kilogram.


Se cântărește făina, se adaugă zahăr și drojdie în malaxor, se adaugă apa, în prealabil amestecată cu sare. Singura condiție este ca apa să fie la temperatura camerei. Se malaxează între 800 și 900 de rotații, după care în momentul în care s-au omogenizat toate ingredientele, se adugă uleiul de măsline.
Coca se scoate din malaxor și se acoperă cu folie circa zece minute. Aluatul se așează în cuve, se amestecă și se depozitează la frigider. Temperatura optimă fiind de 4 grade Celsius. În condiții de lucru normale, trebuie scos cu o oră - două înainte de coacere.

Sos: 50 - 60 ml de sos de roșii piure, 40 ml la kilogram de ulei de măsline, 15 g de sare, 5 g de oregano, piper, boia de ardei iute, usturoi.


Se întinde sosul pe blat. Se lasă o margine de 1 cm și se pune mozzarela care trebuie să acopere sosul. În funcție de pizza, se pun igredientele necesare. Se pune la cuptor, pe samotă, la 350-370 de grade. Stă la cuptor maxim patru minute.


FAQ – Pizzerie cu livrare la domiciliu

  1. Ce echipamente sunt esențiale pentru o pizzerie cu livrare?
    Pentru o pizzerie cu livrare, ai nevoie de un cuptor performant, o friteuză, mese frigorifice pentru ingrediente, malaxoare pentru aluat și lăzi termoizolante pentru transport. Acestea asigură o producție eficientă și mențin calitatea produsului livrat.
  2. Cum pot menține pizza caldă și crocantă în timpul livrării?
    Folosirea unor cutii termoizolante de calitate și a unor lăzi de transport cu sistem de încălzire ajută la menținerea temperaturii optime. De asemenea, livrarea rapidă și ambalajele ventilate împiedică acumularea de aburi, păstrând crusta crocantă.
  3. Ce strategii pot ajuta la creșterea comenzilor online pentru o pizzerie?
    O prezență puternică pe rețelele sociale, oferte speciale pentru comenzile online, colaborări cu platforme de livrare și un site web ușor de utilizat cu opțiuni rapide de comandă pot crește semnificativ vânzările unei pizzerii cu livrare.


Concluzie

Deschiderea unei pizzerii cu livrare la domiciliu este o oportunitate excelentă pentru antreprenori, având în vedere creșterea cererii pentru astfel de servicii în România. Cu investiții accesibile și echipamente profesionale de calitate, precum cuptoare eficiente, mese frigorifice și feliatoare de ingrediente, poți crea o afacere care să satisfacă așteptările clienților în materie de rapiditate, calitate și diversitate. Flexibilitatea programului și utilizarea rețetelor autentice contribuie la succesul unei pizzerii care pune accent pe livrare, transformând aceasta într-o afacere profitabilă și sustenabilă. Contactează specialiștii Oracle Investment pentru sfaturi și echipamente care să-ți garanteze reușita!



👨🍳 Contactează-ne pentru detalii! Suntem experți, răspundem la orice întrebare 💬

📍 Str. Bistriței, nr. 44 vis a vis de Pluriplast, Dej, Cluj
📧 office@horeca-echipamente.ro
📞 0744 194 933
🕘 Luni-Vineri: 09-17

Comentarii